Supertalent betovert Arsenal na afwijzing door Manchester United

Reacties

Manager Unai Emery probeert rustig te blijven, maar kan niet ontkennen dat Gabriel Martinelli tot nu toe alle verwachtingen waarmaakt. Het optimisme rond de achttienjarige Braziliaan is bij Arsenal zeker niet minder geworden na zijn twee goals donderdagavond tegen Standard Luik.

Supertalent betovert Arsenal na afwijzing door Manchester United
© Pro Shots

Emery wil de dribbelaar rustig brengen in zijn eerste seizoen sinds zijn transfer van Ituano. Arsenal betaalde 6,7 miljoen euro voor de jongeling die tot nu toe twee keer gestart is, in het toernooi om de League Cup tegen Nottingham Forest en in de Europa League tegen Standard. In beide duels scoorde Martinelli twee keer. De kwaliteit spatte er vanaf, met name het snelle handelen viel op bij de man die door zijn speelstijl in eigen land wordt vergeleken met Neymar.

Bij de BBC vertelde Emery na de overtuigende 4-0 zege over de ontwikkeling van de aanwinst: 'In de voorbereiding speelde hij al perfect en draaide hij het volledige programma mee. Ik sprak met hem en wilde dat hij kalm zou blijven. Ik maakte duidelijk dat de kansen zouden komen als hij met dezelfde honger zou blijven werken.'

Zowel tegen Nottingham als Standard startte Martinelli als spits, terwijl hij in de Premier League tegen Newcastle United inviel als linksbuiten. Waar komt hij het beste tot zijn recht? Emery: 'Hij speelt het liefst vanaf links, maar ik gebruik hem ook als spits omdat hij op die positie ook ervaring heeft opgedaan in Brazilië. Zijn snelheid is ongelofelijk.'

Een saillant detail is dat Martinelli eerder in zijn carrière uitgebreid gevolgd is door Manchester United. Tussen 2015 en 2017 kwam de Braziliaan liefst vier keer naar The Red Devils voor een proefperiode. United besloot uiteindelijk niet door te pakken. Dat Martinelli het nu zo goed doet bij Arsenal, is extra pijnlijk vanwege de aanvallende problemen bij de grootmacht uit Manchester. Tegen AZ werd donderdagavond opnieuw niet gescoord door de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer (0-0), die in de laatste maanden niet eens tot een gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd is gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.