Supersub Dzeko scoort bij eerste balcontact en evenaart Ronaldo

Internazionale blijft in het spoor van Napoli. Het team van Simone Inzaghi boog zaterdag, met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, een achterstand tegen Sassuolo om in een overwinning. Edin Dzeko maakte bij zijn eerste balcontact zijn zesde competitiegoal van het seizoen en versierde later ook een strafschop.

Sassuolo
Sassuolo
1 - 2
Internazionale

Inzaghi was duidelijk niet te spreken over het spel dat Inter in de eerste 55 minuten op de mat legde. Daarna voerde hij immers in één keer vier wissels door: onder anderen Dzeko en Matteo Darmian kwamen binnen de lijnen voor Joaquín Correa en Dumfries. Met zijn eerste balcontact, na 58 minuten, zette Dzeko i Nerazzurri op het spoor van de overwinning: na een uitstekende voorzet vanaf de linkerflank van Ivan Perisic knikte Dzeko via de grond raak.

Daarmee werd Dzeko de eerste Interista sinds Ronaldo in het seizoen 1997/98 die in zijn eerste seizoen voor Inter ten minste zes goals heeft gemaakt in zijn eerste zeven competitiewedstrijden. Het was een welkome opsteker voor Inter, dat het knap lastig had met Sassuolo. In de beginfase waren de beste kansen voor de thuisploeg en na een kwart wedstrijd werd het 1-0. Jérémie Boga ging in het strafschopgebied over het been bij Milan Skriniar en Domenico Berardi schoot vervolgens vanaf elf meter raak.

In het tweede kwart lukte het Inter maar niet om langszij te komen: doelman Andrea Consigli had een antwoord in huis op een schot van Nicolò Barella en later wist niemand te profiteren van een scherp aangesneden vrije trap. Aan de andere kant had Samir Handanovic geluk dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd nadat hij na een zwakke terugspeelpass van De Vrij obstructie leek te plegen bij Grégoire Defrel; scheidsrechter Luca Pairetto zag er geen overtreding in.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Sassuolo, waarbij Abdou Harroui op de bank bleef zitten, dat het meest dreigend voor de dag kwam in het Mapei Stadion: Boga en Filip Djuricic kwamen niet tot scoren en zagen hoe Dzeko er even later 1-1 van maakte. Internazionale hoopte in het laatste half uur door te drukken, en dat lukte. Inter verdiende in de ogen van Pairetto na 77 minuten een strafschop na een duwfout van Consigli jegens Dzeko. Lautaro Martínez ontfermde zich over de bal en maakte geen fout. Dzeko leek er later nog 1-3 van te maken, maar die treffer werd door de VAR geannuleerd.