Supersub Chicharito beslist boeiend duel op Villa Park

Aston Villa leek na een 2-0 voorsprong op Manchester United een einde te maken aan de reeks van zeven overwinningen op rij. Maar United-invaller Javier Hernández zorgde in de tweede helft met twee doelpunten hoogstpersoonlijk voor de 3-2 overwinning. Hij was ook betrokken bij een derde treffer.

In de eerste helft begon Aston Villa, met aanvoerder Ron Vlaar in de basis en voormalige Eredivisie-spelers Karim El Ahmadi en Brett Holman op de bank, sterk aan de wedstrijd en was gedurende de eerste 45 minuten zeker niet de mindere in de confrontatie met de negentienvoudige landskampioen .

United speelde op Villa Park verre van sprankelend en liet zich bij tijd en wijlen zelfs overlopen door The Villans. In de allerlaatste actie van de eerste helft was het Andreas Weimann die de score opende voor Aston Villa. Vlak na rust deed de Oostenrijker hetzelfde waarmee hij 2-0 op het scorebord zette.

Na de rust greep United-manager Sir Alex Ferguson direct in door aanvaller Hernández in de ploeg te brengen voor Ashley Young, die tegen zijn oude ploeg Aston Villa onzichtbaar was. De Mexicaan bleek een gouden greep van de manager van The Red Devils want binnen twintig minuten maakte hij de aansluitingstreffer voor United. Even later leek de behendige aanvaller opnieuw te scoren, maar het was verdediger Vlaar die de bal als laatste raakte.

Na de gelijkmaker van United ging de ploeg onder aanvoering van aanvaller Robin van Persie op zoek naar de winnende treffer waarbij de international binnen een tijdsbestek van drie minuten twee keer de lat op zijn weg vond.

Lange tijd leek de Champions League-deelnemer af te stevenen op een gelijkspel maar drie minuten voor tijd was het Hernández, ofwel Chicharito (kleine erwt), die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte en daarmee United de drie zwaarbevochten punten bezorgde.

Door de 3-2 overwinning is de koploper van de Premier League al acht duels (competitie en Champions League) op rij zonder puntenverlies. Aston Villa staat door deze nederlaag op de zeventiende plaats in de Engelse competitie. Foto: VI Images