'Superinvestering' van 150 miljoen helpt Juventus aan zijn nieuwe superspits

Reacties

Dusan Vlahovic wordt de nieuwe spits van Juventus. De Oude Dame en Fiorentina hebben een akkoord bereikt over een transfersom voor de Serie A-topscorer, die vrijdag medisch gekeurd zal worden in Turijn. Voor Vlahovic ligt een lucratief contract te wachten op zijn handtekening.

'Superinvestering' van 150 miljoen helpt Juventus aan zijn nieuwe superspits
© Pro Shots

Juventus was al een tijdje druk bezig met de komst van Vlahovic, die echter veel te duur leek te zijn voor de recordkampioen. De Noord-Italianen hebben nu echter toch een manier gevonden om de Servisch international binnen te halen. Vlahovic staat deze vrijdag op de voorpagina's van alle grote Italiaanse sportkranten, die reppen over een transfersom van minstens zeventig miljoen euro.

Daar blijft het niet bij voor Juventus. La Gazzetta dello Sport heeft het over een 'superinvestering' van in totaal 150 miljoen euro. Naast de transfersom gaat er een vergoeding van liefst vijftien miljoen euro naar de zaakwaarnemer van Vlahovic. De spits zelf zal naar verluidt voor vijfenhalf jaar tekenen en krijgt een jaarsalaris van zeven miljoen euro netto; het brutobedrag dat hiervoor is vrijgemaakt zou 63 miljoen euro zijn. Bij Fiorentina kwam hij niet eens in de buurt van dat bedrag.

De deze vrijdag jarige Vlahovic (hij is 22 jaar oud geworden) speelt sinds de zomer van 2018 in Italië en is een ware sensatie op de Italiaanse velden. Vorig seizoen maakte hij al 21 doelpunten in de Serie A en dit seizoen staat de teller, terwijl het pas januari is, al op zeventien goals. Zijn contract bij Fiorentina loopt nog tot medio 2023 door. Omdat Vlahovic heeft aangegeven dat hij niet wilde bijtekenen, ging zijn werkgever op zoek naar een koper.

De naderende komst van Vlahovic bij Juventus zet de deur voor een transfer van Álvaro Morata naar Barcelona open. Naast Juventus moet echter ook Atlético Madrid hiervoor zijn fiat geven: de Spaanse kampioen verhuurt Morata aan Juve.

Leer Dusan Vlahovic in onderstaand verhaal beter kennen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.