Supercoppa blijft in Saoedi-Arabië, maar voortaan volgens Spaans model

Reacties

Voortaan strijden er vier ploegen mee om de Italiaanse Supercoppa. Voorheen was dat een wedstrijd tussen de winnaar van de Serie A en die van de Coppa Italia, nu doen er naar Spaans model nog twee ploegen mee in een mini-toernooi.

Supercoppa blijft in Saoedi-Arabië, maar voortaan volgens Spaans model
© Pro Shots

De twee beste ploegen uit de Serie A en de twee finalisten van de Coppa Italia mogen voortaan om de trofee gaan strijden, zo heeft de voorzitter van de Serie A, Lorenzo Casini, maandag aangekondigd. Het toernooi zal plaatsvinden in januari 2024. Als het niet oplevert wat ervan gehoopt wordt, is er de optie om na die inaugurale editie terug te keren naar de oude opzet. Het nieuwe format zou goed zijn voor een omzet van 23 miljoen euro.

De wedstrijden zullen overigens niet in Rome, Turijn, Milaan of Napels worden gespeeld. De Italianen hebben een akkoord gesloten met Saoedi-Arabië. Net zoals de wedstrijd in januari van dit jaar, zullen ook de komende twee edities van de Supercoppa in het Midden-Oosten worden afgewerkt, zo begreep La Gazzetta dello Sport. Dat is niets nieuws: de Italiaanse supercup wordt al jaren in verre landen afgewerkt, zoals China, Libië, Qatar en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.