Summerville gaat in 2024 vrolijk verder met waar hij mee bezig was: scoren

Crysencio Summerville was voor de jaarwisseling goed op schot bij Leeds United en hoopt dit in 2024 te kunnen volhouden. De start is in ieder geval veelbelovend: op de eerste dag van het nieuwe jaar was het direct bingo. Summerville verzorgde het slotakkoord in de zorgeloze zege op Birmingham City: 3-0.

Leeds United
3 - 0
Birmingham City

Leeds degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Premier League en hoopt in een jaar tijd weer terug te kunnen keren naar de elite. De ploeg van Daniel Farke doet in ieder geval mee in de top van het Championship (al is de achterstand op koploper Leicester City enorm) en dat is mede te danken aan het goede spel van Summerville. Op het tweede niveau van Engeland is hij een sensatie.

Summerville was in 22 eerdere wedstrijden in dit het seizoen al goed voor elf goals en maakte maandagmiddag doelpunt nummer twaalf. Ruim twintig minuten in de tweede helft werd de Nederlander bediend door Junior Firpo, waarna het voor Summerville een koud kunstje was om af te drukken.

De clubtopscorer van Leeds stelde de zege met de 3-0 veilig en werd niet lang na zijn goal gewisseld door Farke. Joël Piroe kwam een minuut later juist in het veld; Pascal Struijck ontbrak vanwege een blessure en reservedoelman Dani van den Heuvel hoefde niet op te draven.

Stand
Leeds blijft met de overwinning vierde staan en heeft zeven punten minder dan nummer twee Ipswich Town, dat maandag op een doelpuntloos gelijkspel bij Stoke City bleef steken. Koploper Leicester City won wel weer, deze keer met 4-1 van Huddersfield Town, en is uit het zicht verdwenen: The Foxes hebben tien punten meer dan Ipswich en dus zeventien punten meer dan Leeds.

De bovenste twee ploegen promoveren aan het einde van de rit naar de Premier League. De nummers drie tot en met zes gaan de play-offs in.