Sulejmani kan streep zetten door restant seizoen Ajax

Ajax moet het de rest van het lopende seizoen doen zonder Miralem Sulejmani (23). Bij een kijkoperatie werd woensdag duidelijk dat de Serviër kampt met schade aan de buitenmeniscus van zijn linkerknie en zeker vier maanden moet toekijken.

Sulejmani kan streep zetten door restant seizoen Ajax

Sulejmani viel zondag uit tijdens het competitieduel van Ajax met Roda JC Kerkrade (4-1 zege). Na zijn vroegtijdige aftocht werd al gevreesd voor een lange afwezigheid. Woensdag bleek in het ziekenhuis dat dat doemscenario werkelijkheid is geworden.

Door de kwetsuur komt de huidige clubtopscorer van Ajax (elf goals) dit seizoen niet meer in actie. Tegenover zijn afwezigheid staat de aanstaande rentree van linkeraanvaller Derk Boerrigter. Hij heeft inmiddels de groepstraining hervat en is op de weg terug na een slepende rugblessure.

Ook spits Kolbeinn Sigthórsson is aan de beterende hand. De IJslander raakte vijf maanden geleden geblesseerd aan zijn rechterenkel – een vermoeidheidsbreukje – maar hoopt volgende week zijn rentree te maken bij de groepstraining. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's