Succesvol verweer van Red Bull-duo tegen verbanning

De Braziliaan Leonardo (29, foto) en de Zweed Rasmus Lindgren (27) zijn samen met drie teamgenoten in opstand gekomen tegen hun werkgever Red Bull Salzburg. De vijf spelers werden vorige week door technisch directeur Ralf Rangnick teruggezet naar het tweede elftal en hebben daarop deze maatregel met succes aangevochten bij de spelersvakbond VdF.

Succesvol verweer van Red Bull-duo tegen verbanning

Die heeft de Oostenrijkse topclub nu verzocht de vijf spelers per direct terug te laten keren in de A-selectie. Volgens de VdF is de getroffen maatregel van de leiding in strijd met het arbeidsrecht. 'Een trainingsverbod betekent bovendien een grove overtreding van de collectief vastgestelde regels', voegde de spelersvakbond eraan toe.

Rangnick zette afgelopen week een aantal spelers terug naar het tweede om de selectie van trainer Roger Schmidt tot een normale grootte terug te brengen. Leonardo, die vanwege zijn gedrag eerder al in opspraak raakte bij Red Bull, was vorig seizoen onder toenmalig trainer Ricardo Moniz nog een van de vaste waarden.

'Zij spelen niet langer een rol bij ons. We willen niet met dertig man gaan werken, dat slaat nergens op. Een selectie van ongeveer 22 man is eigenlijk ideaal. We willen daarom meewerken aan een transfer', aldus Rangnick.

Of de Oostenrijkse club bereid is de spelers transfervrij te laten vertrekken, is niet bekend. Zowel Leonardo als Lindgren heeft een contract tot medio 2013, maar kunnen bij het verscheuren van hun huidige verbintenis buiten de transferwindow om van club veranderen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's