Succesreeks van MVV krijgt vervolg met bekerwinst op ADO

Het in de Jupiler League al zeven duels op rij ongeslagen MVV Maastricht heeft Eredivisionist ADO Den Haag uit het KNVB-bekertoernooi gestoten. Rick Geenen zorgde er met twee goals voor dat MVV zich plaatste voor de vierde ronde: 2-1.

ADO kende na de pijnlijke 6-1 nederlaag bij PEC Zwolle een opsteker door met 3-2 van koploper FC Twente te winnen, maar was niet in staat de overwinning op het eigen fonkelnieuwe kunstgrasveld een goed vervolg te geven op de natuurmat in Maastricht.

ADO startte weliswaar goed tegen MVV, maar de Limburgers scoorden uit de eerste grote kans die ze kregen. De Haagse bezoekers lieten in het eerste half uur juist verschillende mogelijkheden om te scoren onbenut.

Dat de ploeg van trainer Maurice Steijn de rust inging met een 2-0 achterstand, was evenwel volledig te wijten aan eigen falen. Geenen (midden op de foto) profiteerde tot twee keer toe van halfslachtig ingrijpen van de Haagse verdedigers.

In de 65ste minuut kwam de bekerzege van MVV desondanks toch nog in gevaar. Mike van Duinen, zaterdag nog matchwinner tegen Twente met een schitterende goal, zorgde op aangeven van Jerson Cabral voor aansluiting.

Aangezien de Hagenaars tot kort voor tijd nog verschillende kansen om zeep hielpen, vloog ADO net als vorig seizoen in de derde ronde uit het bekertoernooi. Een jaar geleden was FC Groningen nog met 1-0 te sterk. MVV staat juist voor het eerst sinds 2006/07 weer bij de laatste zestien van de bekerstrijd.