Suarez van grote waarde in spectaculair duel met Spurs

Luis Suarez toonde zondag wederom zijn grote waarde voor Liverpool. De aanvaller schoot zijn ploeg in de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur hoogstpersoonlijk op voorsprong en versierde tien minuten voor tijd de strafschop waaruit Steven Gerrard de wedstrijd besliste. Op Anfield eindigde het doelpuntrijke duel in: 3-2.

De inzet voor de ploeg van manager Brendan Rodgers was duidelijk: winnen en aanhaken bij de plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal. En dat tegen de ploeg in vorm. The Spurs wonnen de laatste vier duels in Engeland onder aanvoering van de amper te stoppen Garreth Bale.

Liverpool, waar Jamie Carragher zijn vijfhonderdste Premier League-duel speelde, begon het duel in eigen huis ijzersterk, waarbij Suarez zijn grote waarde weer eens ten toon spreidde. De Uruguayaan was in de openingsfase niet af te stoppen door de Spurs-defensie. Zijn sterke spel leidde tot drie goede kansen, waarvan hij er een op fraaie wijze afrondde.

DekselDe topscorer van de Premier League werd met een afgemeten pass van linksback José Enrique in stelling gebracht en liet vervolgens doelman Hugo Lloris kansloos: 1-0. Ook na de openingstreffer bleef de ploeg onder aanvoering van de voormalige Ajacied voor gevaar zorgen, maar kreeg vlak voor rust wel de deksel op de neus.

Tottenham Hotspur knokte zich knap terug in de wedstrijd dankzij de treffers van Jan Vertonghen vlak voor en vlak na rust: 1-2. Met name de eerste treffer van Vertonghen was fraai. De voormalige speler van Ajax torende boven alles en iedereen uit en kopte de voorzet van Bale, die ook de voorzet bij de 1-2 gaf, hard binnen. Na de tweede treffer van Vertonghen ontpopte het duel zich tot een spectaculair schouwspel, waarbij de ene fraaie aanval op de ander volgde. De gelijkmaker van Liverpool kwam daarentegen vanuit het niets. Kyle Walker ging in de fout met een slechte breedtepass. Stewart Downing was er als de kippen bij en strafte de fout af door de gelijkmaker aan te tekenen.

Daar bleef het niet bij. Met nog tien minuten op de klok versierde, wie anders dan Suarez, de strafschop die de wedstrijd uiteindelijk zou beslissen. Vanaf elf meter was het niet topschutter Suarez, die nu met 22 treffers de topscorerslijst aanvoert, maar aanvoerder Gerrard die de eindstand bepaalde: 3-2. Eerder dit seizoen miste hij nog vanaf elf meter.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.