Suárez trekt lange neus: 'Ik zal nooit bezwijken onder de kritiek'

Reacties

Op zijn persconferentie van maandag kreeg Diego Simeone kritische vragen over Luis Suárez, die moeizaam aan het nieuwe seizoen begonnen is. De coach van Atlético Madrid weigerde echter om zijn spits te laten vallen en werd dinsdagavond beloond voor het getoonde vertrouwen.

Suárez trekt lange neus: 'Ik zal nooit bezwijken onder de kritiek'
© Pro Shots
Getafe
Getafe
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Suárez speelde ook in de uitwedstrijd tegen Getafe niet zijn beste wedstrijd, maar was met twee late doelpunten ('79 en '91) wél goud waard voor zijn ploeg. Daarmee trok de Uruguayaan een lange neus naar zijn criticasters. Na afloop van de 1-2 zege werd Suárez gevraagd naar de kritiek die hij had gekregen. 'Om bij de elite te kunnen horen, moet je hieraan gewend raken', reageerde de man van de avond.

De boodschap was duidelijk: Suárez laat zich niet gek maken. 'Ik zal nooit mijn hoofd laten zakken', benadrukte de Uruguayaan. 'Ik zal nooit bezwijken onder de kritiek, net zoals ik ook niet zal geloven dat ik de beste van de wereld ben als ik complimenten krijg. Ik doe het op mijn eigen manier, en dat houdt in: gewoon hard werken. Soms gaat het even niet zoals je wil dat het gaat, maar nu geniet ik van dit moment.'

Suárez is bezig aan zijn tweede seizoen bij Atlético en was vorig jaar 21 keer trefzeker in La Liga. Daarmee had de spits een groot aandeel in de landstitel van de hoofdstedelingen. Dit seizoen staat de teller, na de dubbelslag van dinsdagavond, op drie competitietreffers: Suárez was eerder trefzeker in het 2-2 gelijkspel tegen Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.