Stuttgart telt recordbedrag neer voor 'Turkse De Ligt'

Reacties

VfB Stuttgart heeft de opvolger van Benjamin Pavard alvast in huis gehaald. De Turkse verdediger Ozan Kabak (18) komt voor elf miljoen euro over van Galatasaray en tekent een contract tot medio 2024. Nooit eerder betaalde de Bundesliga-club zoveel geld voor een speler.

Stuttgart telt recordbedrag neer voor 'Turkse De Ligt'

Kabak geldt in eigen land als een groot talent. De jeugdinternational, die dit seizoen onder trainer Fatih Terim uitgroeide tot vaste basisspeler bij Galatasaray, werd in Turkije zelfs al vergeleken met Matthijs de Ligt vanwege zijn volwassen manier van verdedigen en zijn fysieke kwaliteiten. Met pas achttien officiële duels achter zijn naam laat Kabak de Turkse topclub nu al achter zich.

Stuttgart is dolgelukkig dat het Kabak, onder voorbehoud van de medische keuring, heeft binnen gehengeld. Volgens technisch directeur Michael Reschke had de talentvolle Turk namelijk diverse aanbiedingen van clubs van naam uit heel Europa. 'Ozan hoort tot de grootste verdedigende talenten van Europa en is daarmee een belangrijke pijler onder onze middellange termijnplanning.'

Met het aantrekken van Kabak volgt Stuttgart de lijn die onder Reschke, die eerder werkte bij Bayern en Bayer Leverkusen, is ingezet. Afgelopen seizoen trokken Die Schwaben, momenteel zestiende in de Bundesliga, met Pablo Maffeo (21, Manchester City), Nicolás González (20, Argentinos Juniors) en Borna Sosa (20, Dinamo Zagreb) ook al drie talenten aan voor een totaalbedrag van bijna 25 miljoen euro.

Pavard
De negen miljoen die Stuttgart in de zomer voor Maffeo neertelde, verdwijnt nu alweer uit de boeken als clubrecord door de transfer van Kabak. De vijfvoudig kampioen (die ook al Steven Zuber en Alexander Esswein huurde) kan het zich permitteren, omdat het komende zomer 35 miljoen euro krijgt van Bayern München voor Pavard. In 2016 kwam de Franse wereldkampioen voor vijf miljoen over van Lille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.