Sturm Graz-coach belooft spektakel tegen Ajax en wisselt van plan

Reacties

Sturm Graz-trainer Heiko Vogel is bereid alle risico's te nemen die nodig zijn om Ajax nog te kloppen bij de strijd om een plek in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wacht woensdag een heet avondje (aftrap 20.30 uur), zo kondigt de 42-jarige Duitser aan.

Sturm Graz-coach belooft spektakel tegen Ajax en wisselt van plan

Er komt voor Ajax bij de return in ieder geval veel ruimte om te counteren, zo is de verwachting van Vogel. Het is volgens hem de enige optie om direct voor de aanval te kiezen, om zo in het tweeluik nog terug te komen van de 2-0 achterstand. 'We kunnen niet met de handrem erop spelen, ook al lopen we het gevaar dat er counters of andere gevaarlijke situaties komen. Als je morgen naar het stadion komt en verwacht dat de bal weg zal blijven bij ons doel en dat er geen hachelijke momenten komen, dan kun je beter naar een ander stadion gaan', zegt Vogel tijdens zijn persconferentie.

De Oostenrijkers gaan in tegenstelling tot bij de heenwedstrijd met twee spitsen spelen en Vogel ziet zijn ploeg ook graag agressief drukzetten. Ajax was in Amsterdam naar zijn zin teveel aan de bal zonder dat het ze moeilijk werd gemaakt. Vogel kondigt aan dat er bij de return wat dat betreft 'geen zone van tolerantie' komt.

In Graz is het dinsdag vroeg in de avond nog boven de dertig graden en de weervoorspelling is dat het woensdag niet anders zal zijn. De thuisploeg ziet de hitte als een voordeel. Vogel benadrukt dat zijn elftal een langere voorbereiding achter de rug heeft en dus meer ritme zou moeten hebben: 'Ajax is voetballend beter, maar wij hebben meer energie. Alles dat atypisch is, kan ons helpen. Wat mij betreft gaat het stormen.'

'Ajax wil de Europese nachtmerrie van vorig seizoen voorkomen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.