Sturm Graz aast op wraak: 'Feyenoord zal een andere ploeg meemaken'

Reacties

Feyenoord speelt donderdagavond uit tegen Sturm Graz. Na de 6-0 in De Kuip in de heenwedstrijd, kan de voetballiefhebber al snel het idee krijgen dat de ploeg van Arne Slot een ontspannen uitloopavondje in de Alpen voor de boeg heeft. Op de persconferentie van de thuisploeg waarschuwt Sturm de Rotterdammers vast.

Sturm Graz aast op wraak: 'Feyenoord zal een andere ploeg meemaken'
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Niet dat Slot er makkelijk over zal denken. Van de 24 Europese poules waarin deze week gespeeld wordt, is die van Feyenoord en Sturm zonder twijfel de spannendste. Alle ploegen in deze poule, die verder Lazio en Midtjylland als deelnemers kent, staan na vier speelrondes op vijf punten: alles is nog mogelijk. Sturm Graz, dat sinds het echec op Nederlandse bodem niet meer verloor, is ook op revanche uit.

Op de persconferentie schoof Albian Ajeti aan, één van de ervaren mannen bij de ploeg uit Graz. Ajeti was in Rotterdam niet van de partij, en gaat de wedstrijd met open vizier in. 'Ik ben een van de meer ervaren spelers in de ploeg. Ik probeer onze jonge ploeg het vertrouwen te geven dat ze kunnen winnen, ook in Europa. Volgens mij werkt dat goed. Er staat morgen veel op het spel. Dat weten we, we hebben ons goed voorbereid en we willen natuurlijk een heel ander gezicht tonen dan in de heenwedstrijd', aldus Ajeti.

Hoofdtrainer Christian Iltzer verheugt zich op de beslissing in de poule. 'Er hadden maar weinig mensen rekening mee gehouden dat we na vier wedstrijden deze uitgangspositie zouden hebben, denk ik. We hebben nu twee finales. We weten we dat we er waarschijnlijk eentje moeten winnen om onze droom waar te maken: Europees overwinteren', aldus de trainer, die ook nog terugblikte op de totaal mislukte avond in De Kuip.

'Dat was een buitengewoon negatieve avond voor ons, daar is niets goed gegaan. Feyenoord was extreem effectief, een teken van een kwaliteitsploeg. Dan is het heel moeilijk, die avond liep alles tegen ons. Hoe we op dat debacle hebben gereageerd, dat is een zeldzaam sterke prestatie van onze ploeg geweest. Met onze fans als ruggensteun is het absoluut mogelijk dat Feyenoord nu een ander Sturm Graz zal meemaken', waarschuwt Iltzer de tegenstander.

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.