Stuntploeg Watford klopt ook Spurs en meldt zich bij Premier League-reuzen

Het sprookje van Watford duurt voort. De stuntploeg van Javi Gracia versloeg zondagmiddag in eigen huis ook Tottenham Hotspur en staat na vier speelronden gedeeld bovenaan in de Premier League. Bij de bezoekers had Michel Vorm een basisplaats.

Watford
Watford
2 - 1
Tottenham Hotspur

Vorm mocht spelen tegen het Watford van basisspeler Daryl Janmaat, omdat Hugo Lloris met een dijbeenblessure kampt. Voor de Nederlander betekende dit zijn eerste competitiewedstrijd sinds 21 januari. Destijds slaagde hij er niet in om zijn doel schoon te houden tegen Southampton (1-1) en zondag lukte dit op Vicarage Road opnieuw niet.

Na een teleurstellende eerste helft met eigenlijk geen enkele noemenswaardige kans zorgde een toevalstreffer er acht minuten na rust voor dat Tottenham op voorsprong kwam. Christian Kabasele kopte de bal onnodig weg (zijn doelman Ben Foster stond klaar om te vangen), waarna een voorzet van Lucas Moura ongelukkig in het eigen doel werd gelopen door Abdoulaye Doucouré. Aan de overkant maakte ook Toby Alderweireld bijna een eigen goal. Zijn kopbal belandde tegen de lat én de paal, waardoor Tottenham met de schrik vrij kwam.

Het bleek uitstel van executie te zijn, want niet lang hierna viel de gelijkmaker alsnog. Uit een vrije trap van José Holebas kopte aanvoerder Troy Deeney twintig minuten voor tijd de 1-1 binnen. Watford ging na deze treffer op zoek naar meer en werd daarvoor beloond, toen Craig Cathcart met een rake kopbal uit een hoekschop voor de derde goal van deze middag zorgde. Omdat Harry Kane kort voor tijd een enorme kopkans onbenut liet, blijft Watford foutloos in dit seizoen.

Voor Tottenham (in de groepsfase van de Champions League een van de tegenstanders van PSV) kwam er juist een einde aan de perfecte reeks. De ploeg van Mauricio Pochettino blijft op negen punten steken; drie minder dan koplopers Liverpool, Chelsea en Watford. Na de interlandbreak speelt Watford thuis tegen Manchester United. Voor Tottenham wacht dan de kraker tegen Liverpool.