Stunt in FA Cup: Coventry City naar halve finale na spektakelstuk tegen Wolves

Coventry City meldt zich in de halve finale van de FA Cup. De nummer acht van het Championship wist in de blessuretijd te stunten tegen Wolverhampton Wanderers door een achterstand om te draaien: 2-3.

Wolverhampton Wanderers
2 - 3
Coventry City

Op papier zou Wolverhampton niet al te veel moeite met Coventry moeten hebben, maar het tegenovergestelde was waar. De Championship-club, met Milan van Ewijk in de basis, kreeg het Molineux Stadium na 53 minuten stil toen Ellis Simms van dichtbij scoorde. De VAR had vier minuten nodig om de goal toe te kennen modat er mogelijk hands zou zijn gemaakt, maar gaf uiteindelijk toch groen licht.

Dat Coventry niet de definitieve nekslag uitdeelde, heeft het volledig aan zichzelf te danken. Het kreeg in een tijdsbestek van dertig seconden vier mogelijkheden om ook 0-2 te maken, maar liet dat na. In de slotfase trok Wolverhampton de boel gelijk. Eerst via Rayat Aït-Nouri, daarna scoorde Hugo Bueno. Daardoor leek een afgang voorkomen, maar diep in blessuretijd gebeurde waar vrijwel niemand rekening mee had gehouden.

In de zevende minuut van de blessuretijd kopte Simms de 2-2 binnen, waardoor het op een verlenging uit leek te draaien, maar Coventry wist er zelfs nog een zege uit te persen, want twee minuten later voltooide Haji Wright (voormalig VVV-Venlo) de Coventry-stunt. Daardoor staat de club in de halve finale van de FA Cup.

Manchester City speelt later op zaterdag tegen Newcastle United om een plek in de halve finales van de FA Cup. Zondag staan Chelsea - Leicester City en Manchester United - Liverpool op het programma.