Stug Paraguay zet titelverdediger Brazilië te kijk

Paraguay tekende voor de volgende stunt in de strijd om de Copa América. Titelverdediger Brazilië domineerde maar bleek ook in de noodzakelijke strafschoppenreeks schotloos (0-0).

Brazilië domineerde de derde kwartfinale in de strijd om de Copa América. Paraguay beperkte zich noodgedwongen tot het voorkomen van een tegentreffer. Aan aanvallen kwam de ploeg van bondscoach Gerardo Martino nauwelijks toe.

Paraguay slaagde in zijn opzet, ook doordat Brazilië de uitgespeelde kansen onbenut liet. Onder anderen Neymar, Ganso en Alexandre Pato zagen hun pogingen mislukken, waar Paraguay-keeper Justo Villar de groeiende druk met knappe reddingen beantwoordde.

Brazilië slaagde er niet in de klus binnen de reguliere speeltijd te klaren, zodat ook de derde kwartfinale van de Copa América verlengingen kende. De extra dertig minuten waren vooral spannend met Paraguay als onderliggende partij. Veel kansen waren er niet, wel twee rode kaarten. Lucas en Antolín Alcaraz moesten de kleedkamer opzoeken na een opstootje.

Net als bij Argentinië-Uruguay moesten strafschoppen een beslissing forceren en wederom sneuvelde een favoriet. Brazilië slaagde er ook vanaf de stip niet in te scoren. Elano, Thiago Silva, André Santos en Fred misten allen, waardoor de twee benutte strafschoppen van Cristian Riveros en Marcelo Estigarribia voldoende waren voor een plaats in de halve finale, waarin Paraguay de winnaar van het duel Venezuela-Chili treft. Foto: VI Images