Studentensprookje in Wales: met studieboeken de Europa League in

Reacties

Sprookjes worden elke dag geschreven in de voetbalwereld. Zo ook in Wales. Het studententeam van de Universiteit van Cardiff mag dromen van een officiële confrontatie met Premier League-grootmachten.

Studentensprookje in Wales: met studieboeken de Europa League in

Cardiff Metropolitan University Football Club heeft een turbulente historie achter zich met de nodige fusies en naamswijzigingen. De opmars in het Welshe voetbal van de studentenploeg was er ook eentje met hobbels. De spelers moesten vaak genoeg zelf de doelen op het veld zetten om aan de wedstrijden te kunnen beginnen.

Alle inzet bleek niet voor niets. Op sportief vlak werd in 2016 een hoogtepunt bereikt met de promotie naar het hoogste niveau in Wales. Drie jaar later ging de vlag weer uit, met kwalificatie voor de (eerste voorronde van de) Europa League als aanleiding.

In de play-offs voor een Europees ticket rekende de nummer zeven van Wales na een penaltyreeks af met het hoger aangeslagen Bala Town. En dus kan Cardiff Metropolitan University Football Club, waarvan de selectie bestaat uit louter (oud)studenten, zich opmaken voor een eerste Europese tour.

Het is nog maar een begin, zo vertelde de 26-jarige Kyle McCarthy. 'Hopelijk is het slechts de start van het volgende hoofdstuk. We stoppen nooit op onze weg naar onze bestemming. Het is nog ver weg, maar als fan van Manchester United zou het fantastisch zijn om tegen ze te spelen.'

De gewezen jeugdinternational McCarthy, die voorrang gaf aan zijn studie en daardoor een mogelijk profbestaan in de kiem smoorde, beseft dat eerst nog een dubbele confrontatie wacht met een even nietige club uit bijvoorbeeld Gibraltar, Andorra of San Marino. Op 11 juni is de loting.

De droom verwezenlijken met een Europees duel met een van de Premier League-deelnemers zou een volgend hoofdstuk zijn van het sprookjesboek. Transfermarkt heeft de transferwaarde van de hele selectie van Cardiff Metropolitan University Football Club geschat op een schamele 25 duizend euro. Paul Pogba heeft na één werkdag al het dubbele verdiend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.