Strootman groeit naar topvorm: 'Eindelijk drie duels in week'

Reacties

Na een slepende knieblessure is Kevin Strootman dit seizoen helemaal terug bij AS Roma. Hij draagt de aanvoerdersband en is weer in staat om drie duels in een week te spelen.

Strootman groeit naar topvorm: 'Eindelijk drie duels in week'

Na een rustige zomer zonder EK kon Strootman direct aan de bak bij Roma. De 26-jarige middenvelder speelde vorige week woensdag met 1-1 gelijk bij FC Porto in de play-offs van de Champions League en droeg drie dagen later de aanvoerdersband bij de eclatante 4-0 competitiezege op Udinese.

Dinsdag volgt de return tegen Porto, wat de derde basisplek in zes dagen tijd betekent voor Strootman. Dat lukte hem niet eerder sinds hij in 2014 ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. 'Eindelijk. Ik zit nog niet op mijn topniveau, maar ik voel me voor het eerst sinds tijden fysiek goed. Mijn teamgenoten helpen me en dat maakt het allemaal makkelijker. Ik ben klaar om te spelen.'

Strootman kondigde aan dat Roma tegen Porto meer ging doen dan alleen het resultaat uit de heenwedstrijd verdedigen. 'Het wordt een zware wedstrijd. We kunnen niet alleen maar defensief gaan spelen, dat hebben we in Portugal alleen een uur gedaan toen we met tien man stonden. Dinsdag willen we scoren én winnen.'

Vrijdag werd Strootman door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje oefent op 1 september tegen Griekenland en trapt vijf dagen later in en tegen Zweden de WK-kwalificatiereeks af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.