Strootman en AS Roma in extremis naar punt, De Vrij klopt Nuytinck

Van de drie Nederlanders die woensdag in actie kwamen in de Serie A, heeft alleen Lazio-verdediger Stefan de Vrij écht een goed gevoel overgehouden. Hij won met zijn ploeg in eigen huis simpel van het Udinese van collega-verdediger Bram Nuytinck, terwijl Kevin Strootman en AS Roma slechts een puntje pakten bij Sampdoria. Hoewel de Roma-gelijkmaker in de slotminuut viel, zal de teleurstelling overheersen bij de Romeinen. Zij raken de aansluiting met de topploegen zo langzaamaan kwijt.

Roma en thuisploeg Samp leken de rust te halen met 0-0, maar op slag van rust greep de videoscheidsrechter in. Hij constateerde hands van Roma-verdediger Aleksandar Kolarov en oordeelde dat een strafschop op zijn plaats was, Fabio Quagliarella benutte het buitenkansje: 1-0. Direct daarvoor was er overigens een bijzonder opmerkelijk moment: de scheidsrechter floot niet voor een overtreding op basisklant Strootman, terwijl de grensrechter duidelijk aangaf dat hij onreglementair gestuit werd (zie foto onder).

Bij die 1-0 leek het te blijven, maar in de slotminuut sloeg Edin Dzeko met het hoofd toe. De zeer nadrukkelijk door Chelsea begeerde spits zorgde in extremis voor de gelijkmaker, maar toch zal Roma balen van het puntenverlies. Strootman en co staan nog wel vijfde, het gat met de bovenste vier ploegen - die de Champions League-plaatsen bezetten - wordt niet kleiner. Sampdoria blijft op zes punten afstand zesde.

Hier is duidelijk te zien hoe de scheidsrechter het niet eens is met zijn assistent, die vlagt voor een overtreding op Kevin Strootman.

Lazio - Udinese 3-0
Roma's stadgenoot Lazio beleefde woensdag uiteindelijk een eenvoudig avondje tegen Udinese, waar Bram Nuytinck de gehele wedstrijd speelde. Na een kwart wedstrijd bewezen de bezoekers zichzelf geen goede dienst doordat Samir Santos een hard voorzet van Sergej Savic achter zijn eigen doelman werkte. Daarna moest Udinese in de achtervolging, het kreeg ook enkele mogelijkheden. Met name Antonin Barak was dicht bij, maar hij miste oog in oog met Thomas Strakosja.

In de tweede helft liep Lazio - met ook Stefan de Vrij de hele wedstrijd binnen de lijnen - dankzij een uitstekend spelende Felipe Anderson uit naar een eenvoudige 3-0 zege. De Braziliaanse aanvaller was met een sterke actie de aangever bij de 2-0 van Nani vlak na rust en besliste het duel in de slotfase door na een solo de 3-0 binnen te schieten. Door de overwinning blijft Lazio meedoen in de top van de Serie A. Udinese behoudt ondanks de nederlaag de negende plek.

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}