Strootman deelt in feestvreugde bij spektakelstuk in Monaco

Olympique Marseille heeft zondagavond een zwaarbevochten zege over de streep getrokken. Kevin Strootman en zijn ploeggenoten bogen een 2-0 achterstand om in een overwinning.

Monaco
Monaco
3 - 4
Olympique Marseille

Net als in de vorige competitieduels van Marseille had Strootman een basisplaats in Stade Louis II. De Oranje-international speelde als controleur op het driemansmiddenveld en zag zijn team worstelen. Monaco begon namelijk uitstekend en nam na een kwartier de leiding via Wissam Ben Yedder, de Fransman benutte een penalty. In de 26ste minuut was het weer raak voor Ben Yedder, ditmaal na prima voorbereidend werk van Gelson Martins.

Monaco leek zo eindelijk op weg naar de zo felbegeerde eerste zege van het seizoen. De kampioen van 2017 ontliep afgelopen seizoen ternauwernood degradatie en is ook deze jaargang dramatisch begonnen. Hoewel Monaco deze zomer ruim 140 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers - waaronder Ben Yedder en Martins - pakte de ploeg van trainer Leonardo Jardim slechts twee punten in zijn eerste vier wedstrijden.

Zondag leek het wél goed te gaan, maar nog voor rust stortte het alweer in elkaar bij de thuisploeg. Darío Benedetto maakte er 1-2 van en drie minuten later zorgde Valère Germain (ex-Monaco) voor de gelijkmaker: 2-2. Dat deed de Fransman op aangeven van Strootman, die de bal perfect op het hoofd van de spits legde.

Na rust ging Marseille vrolijk door en na twintig minuten stond het al 2-4. Dimitri Payet en Benedetto waren trefzeker en maakten de comeback van de bezoekers zo compleet. Een kwartier voor tijd werd het toch weer spannend, toen Keita Baldé op aangeven van Tiemoué Bakayoko de 3-4 binnenknalde.

Verder kwam Monaco niet, waardoor de Monegasken blijven hangen in de onderste regionen van de Ligue 1. Marseille doet daarentegen uitstekende zaken en staat nu vierde met evenveel punten als de nummer twee. Alleen Paris Saint-Germain heeft er meer verzameld.