Stroef Barça neemt laat afstand van tien man Zaragoza

Barcelona blijft koploper Real Madrid in het vizier houden. De Catalanen boekten op bezoek bij Real Zaragoza een geflatteerde maar belangrijke overwinning: 1-4.

In de beginfase ging het gelijk op tussen beide ploegen. Zaragoza toonde lef en kreeg in de 23ste minuut een penalty toegewezen, nadat keeper Víctor Valdés in het strafschopgebied Ángel Lafita onderuit haalde. De Zaragoza-spits ging gemakkelijk naar de grond.

De penalty was niet besteed aan Carlos Aranda, die zijn inzet gestopt zag worden door Valdés. Zeven minuten later was het alsnog raak voor Aranda. Waar Valdés zijn schot in eerste instantie stopte, werkte de aanvaller de rebound met zijn hoofd met het nodige geluk binnen: 1-0.

Lang kon Real Zaragoza niet genieten van de voorsprong. Nog voor rust keek de thuisploeg zelfs tegen een achterstand aan. In 35ste minuut voor rust ging keeper Roberto Jimenez opzichtig in de fout. Carles Puyol profiteerde dankbaar. Drie minuten na de gelijkmaker liet Lionel Messi van zich horen door de 1-2 aan te tekenen.

Toen Abraham Minero in de laatste minuut van de tweede helft zijn tweede gele kaart ontving werd het een helse opgave voor Zaragoza om voor een stunt te zorgen. Het tiental hield zich wel goed staande en kreeg pas in de 86ste minuut de genadeklap via een verzilverde strafschop van Messi. In de blessuretijd nam Pedro de 1-4 voor zijn rekening.

Barcelona staat nu drie punten achter koploper Real Madrid, dat zondag in eigen huis aantreedt tegen Valencia. Zaragoza staat achttiende. Foto: VI Images