Strijd om Super Cup 'goede test' voor 'goed gevoel'

Zaterdagavond strijden landskampioen FC Twente en bekerwinnaar Ajax in de Amsterdam Arena om de Johan Cruijff schaal. Voetbal International blikt vooruit op de strijd om de Super Cup.

Strijd om Super Cup 'goede test' voor 'goed gevoel'


FC TWENTE De Johan Cruijff schaal staat nog niet in de prijzenkast van FC Twente. En dus gaat de Enschedese formatie voor deze eerste trofee van het seizoen. Maar een must is het niet. Of zoals Peter Wisgerhof het verwoordde: 'Als je verliest heb je de schaal niet. Een negatief resultaat hoeft geen invloed te hebben bij de start van het seizoen, maar als je wint kan je ook nog eens met een goed gevoel beginnen aan de competitie.'

Opvallend FC Twente zag ook een belangrijk deel van zijn aanval vertrekken. Maar in tegenstelling tot Ajax toonde zich slagvaardig in het vastleggen van vervangers. De Zweed Emir Bajrami kwam in de plaats van Miroslav Stoch, terwijl de Oostenrijker Marc Janko als diepe spits te maken krijgt met de erfenis van Blaise Nkufo. Ronnie Stam was koud vertrokken of Roberto Rosales was al binnen.

Afwezigen Sander Boschker (vakantie), Dario Vujicevic (lies), Nicky Kuiper (knie) AJAX De wedstrijd tegen FC Twente komt niet echt gelegen voor Ajax. De Amsterdamse club verwelkomde net de WK-gangers, terwijl het ook nog met PAOK Saloniki in gevecht is voor een plaats in de laatste voorronde van de Champions League. 'Het gaat om de Champions League en de competitie. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is daar denk ik een goede test voor', maakte trainer Martin Jol van de nood een deugd. Opvallend Vooralsnog is onduidelijk of Jol gebruik maakt van de diensten van kersverse aanwinst Mounir El Hamdaoui. Ajax schreef de Marokkaanse aanvaller op tijd in bij de KNVB om hem zaterdag in de Arena te laten debuteren.

Afwezigen Vermeer FC Twente keerde de laatste vijf jaar drie keer met een punt terug uit Amsterdam. Maar de Enschedese club kent wel veel moeite om tot scoren te komen. Op 27 december 2007 was Nkufo de laatste die namens FC Twente een doelpunt maakte in de Arena. Ajax is dan ook op eigen veld favoriet.



Bekijk hier al onze video's