Streppel ontstemd: 'We hebben VVV in zetel geholpen'

Op bezoek bij directe concurrent VVV-Venlo werd Willem II vernederd (4-1), waardoor de Tilburgers nu hekkensluiter zijn. 'Ik vond dat we de eerste helft de boel onder controle hadden. Ze komen maar één keer in onze zestien en maken direct de 1-0', liet de teleurgestelde Willem II-trainer Jurgen Streppel na afloop weten.

'In de rust hadden we het geloof en gevoel dat we hier doelpunten konden maken als we op dezelfde voet verder zouden gaan. We kunnen kort zijn over de tweede helft. We geven de wedstrijd in minuut of vijftien de wedstrijd weg.'

Vooral zijn defensie sloeg een modderfiguur. 'Door heel matig verdedigen geven we het weg en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Verdedigend moet je resoluut zijn, maar dat hebben we absoluut niet gedaan. Dit hebben we aan onszelf te wijten. Wij hebben VVV vandaag in een zetel geholpen', waren de harde woorden van Streppel.

Ton Lokhoff zag zijn VVV-Venlo de rode lantaarn inleveren. 'Als je thuis met 4-1 wint van een directe concurrent, dan kun je stellen dat ik tevreden ben', aldus de oefenmeester, die in eerste instantie de nodige kritiek te verwerken kreeg van de eigen aanhang omdat hij met een op papier verdedigende basiself speelde.

Zo was er geen plek voor Yanic Wildschut en Uche Nwofor in de opstelling van VVV. 'Iedereen roept dat je verdedigend speelt als je wat aanvallers op de bank zet', stelt Lokhoff. 'Maar we hebben de afgelopen twee duels zes keer gescoord. Iedereen weet wat hij moet doen en hoe hij moet staan.' Foto: VI Images