Streppel: 'Lopen één keer niet mee en direct kassa'

Jurgen Streppel was met zijn Willem II dicht bij een stunt op bezoek bij PSV. De Tilburgers gingen met een sensationele 0-2 de rust in, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor de topclub (3-2).

Streppel: 'Lopen één keer niet mee en direct kassa'

Voor trainer Streppel een bittere pil. 'We speelden in het eerste half uur fantastisch, we waren geweldig georganiseerd. In de tweede helft weet je dat het moeilijk wordt. Dan lopen we na de 1-2 één keer niet met onze man mee en is het direct kassa', liet de zichtbaar teleurgestelde Streppel na afloop weten.

'We lopen hier op de toppen van onze tenen en moeten negentig minuten alles geven om een maximaal resultaat te halen. We liepen veel achter de bal aan en dat kostte veel energie. Daarom verliezen we deze wedstrijd uiteindelijk. We hadden vandaag onze kans moeten grijpen. We waren heel dichtbij', aldus Streppel.

Bij zijn collega Dick Advocaat was de opluchting groot. 'Met alle respect voor Willem II, maar daar moet je thuis gewoon van winnen. Het was heel moeilijk, maar het was wel verdiend. Echter, twee mogelijkheden voor Willem II en je staat 0-2 achter. Willem II heeft weliswaar hard gewerkt, maar op een gegeven moment was er geen houden meer aan', stelde de trainer van PSV.

Na nog geen half uur spelen greep hij in en besloot hij Orlando Engelaar van het veld te halen voor spits Jürgen Locadia. Advocaat benadrukte dat het niet was omdat hij Engelaar door de mand vond vallen. 'Op een gegeven moment misten we de aansluiting naar de spitsen. Met de wissel ging dat een stuk beter. Engelaar was geen zondebok, het was gewoon een tactische wissel.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's