Streppel en Schaars hekelen persoonlijke fouten bij Heerenveen

Reacties

Het seizoen dat zo goed begon voor SC Heerenveen, eindigde zaterdagavond in een grote teleurstelling met uitschakeling in de play-offs. FC Utrecht was over twee duels een maatje te groot voor de Friezen, volgens trainer Jurgen Streppel liet zijn Heerenveen het vooral in het thuisduel liggen.

Streppel en Schaars hekelen persoonlijke fouten bij Heerenveen

'We hebben het zaterdag niet verloren denk ik. Thuis verloren we met de 1-3, hier hebben we onze huid duur verkocht', analyseert Streppel voor de camera van FOX Sports. 'Bij vlagen hebben we ons oude, vertrouwde spel proberen te spelen. We hebben mogelijkheden gehad, maar FC Utrecht is ook geen klein ploegje', beseft de trainer.

Het oude vertrouwde spel werd bij Heerenveen vooral in 2016 getoond. Na de eerste zeventien wedstrijden was de ploeg de nummer vier van de Eredivisie. Gekeken naar alleen de prestaties na de winterstop komen de Friezen niet verder dan een zeventiende plek, net boven degradant Go Ahead Eagles. In de zeventien duels van de tweede seizoenshelft werden slechts veertien punten gepakt, waarna het avontuur van Heerenveen in de play-offs ook in misère eindigde.

Persoonlijke fouten
'In twee wedstrijden hebben we vijf doelpunten tegen gekregen', kijkt Streppel naar de 1-3 en 2-1 nederlagen tegen FC Utrecht. 'Daarvan zijn er vier die we in de categorie fouten kunnen plaatsen.' Dit beaamt aanvoerder Stijn Schaars 'Dat zegt wel iets. Het is ook erg jong. We hebben volgend seizoen een paar jongens nodig met power en meer ervaring op het hoogste niveau.'

Heerenveen kreeg in het duel met FC Utrecht de kans om op voorsprong te komen, maar één op één met David Jensen miste Sam Larsson. Hij had zijn ploeg in het zadel kunnen helpen. 'Mensen denken dat het makkelijk is om maar te scoren en punten pakken. Dat is niet zo. Voor mij is het ook een moeilijk half jaar geweest. Ik heb niet mijn niveau gehaald in alle wedstrijden', is de Zweed eerlijk.

Voor Heerenveen is het seizoen nu klaar. De blik kan richting de volgende jaargang, waarbij de transfermarkt in de gaten gehouden moet worden. Larsson wordt al langer in verband gebracht met een vertrek uit Friesland, terwijl er diverse huurlingen terugkeren naar Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.