Streppel debuteert met klinkende cijfers tegen Jong Ajax

Reacties

Roda JC Kerkrade is het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een klinkende overwinning. De Limburgers waren op De Toekomst veel te sterk voor Jong Ajax.

Streppel debuteert met klinkende cijfers tegen Jong Ajax
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 4
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

De thuisploeg trad aan met een extreem jong elftal. Veel spelers die normaal gesproken aan de aftrap zouden hebben gestaan bij de ploeg van Mitchell van der Gaag kwamen zondag namelijk in actie bij de hoofdmacht in het oefenduel met Union Berlin. Jong Ajax speelde tegen Roda daardoor met het jongste elftal aller tijden in de Keuken Kampioen Divisie, met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en 170 dagen.

Dat bleek iets te veel van het goede tegen de mannen van trainer Jurgen Streppel, die in de openingsfase nog wel een tegenslag kenden. Doelman Jan Hoekstra, gehuurd van FC Groningen, viel namelijk al vroeg uit met een blessure. Toch kwamen de bezoekers in de 21ste minuut op voorsprong. Roland Alberg (30) controleerde een voorzet op de rand van het zestienmetergebied en volleerde knap raak in de verre hoek: 0-1.

Twintig minuten voor tijd viel de beslissing. Kenneth Taylor liet Stefano Marzo ongelukkig struikelen en dus ging de bal op de stip. Jordy Croux klopte Kjell Scherpen vanaf elf meter: 0-2. In de slotfase kopte Kees Luijckx, die deze zomer terugkeerde op de Nederlandse velden, raak uit een hoekschop van Croux en pegelde Niek Vossebelt nog de 0-4 binnen.

Streppel beleefde zo een succesvol officieel debuut als trainer van Roda JC. De ploeg uit Kerkrade neemt door de ruime zege in Amsterdam de derde plaats op ranglijst in, achter Excelsior en NAC Breda.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.