Streep door Engelse droom: doelman mist EK in Duitsland

Reacties

Engeland gaat als een van de topfavorieten naar het EK in Duitsland, maar zal dat doen zonder Sam Johnstone. De doelman van Crystal Palace, een van de stand-ins van Jordan Pickford, moet door een blessure een streep door het eindtoernooi zetten.

Streep door Engelse droom: doelman mist EK in Duitsland
© Pro Shots

De 31-jarige doelman moet een ellenboogoperatie ondergaan, waardoor hij maanden uit de roulatie is. Daardoor mist hij het avontuur met The Three Lions. Dat terwijl hij zeker leek van zijn plaats in de selectie van bondscoach Gareth Southgate.

Het afgelopen jaar maakte Johnstone iedere keer onderdeel uit van de Engelse selectie. Zo ook tijdens de afgelopen interlandperiode, maar op het trainingskamp van de nationale ploeg raakte hij hevig geblesseerd. Daardoor groeien de kansen voor James Trafford, de keeper van Burnley die Johnstone verving.

Ook voor Crystal Palace zijn de druiven zuur. De nummer veertien van de Premier League is de nummer één de rest van het seizoen kwijt. Dean Henderson lijkt hem te gaan vervangen. De viervoudig international kan zijn vizier op volgend seizoen richten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.