Strasbourg kampioen Ligue 2 na bizarre ontknoping

Reacties

Na een zenuwslopende laatste speelronde is Strasbourg de kampioen van de Ligue 2. Liefst zes ploegen streden vrijdagavond nog om het kampioenschap en dus promotie, maar Strasbourg maakte geen fout. De club won zelf met 2-1 en hield de concurrentie zodoende achter zich.

Strasbourg kampioen Ligue 2 na bizarre ontknoping

Naast Strasbourg hadden ook Amiens en Troyes wat te vieren op het tweede niveau van Frankrijk. Daar leek het echter heel lang niet op. Amiens en Troyes wisten beide te winnen op de laatste speeldag, maar de teams stonden lang op puntenverlies.

Amiens kroop echt door het oog van de naald. Pas in de zesde minuut van de extra tijd wist de ploeg de 1-2 tegen Reims af te dwingen. Hierdoor werd de ploeg tweede in de competitie, wat directe promotie naar de Ligue 1 betekent. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Amiens naar het hoogste niveau promoveert.

Ook Troyes deed mee aan de Houdini-act. De ploeg leek tegen Sochaux kansloos te zijn, nadat het voor rust al 2-0 werd. In het laatste half uur scoorde Troyes echter nog drie keer, waarbij de laatste goal twee minuten voor tijd viel: 2-3. De nipte overwinning zorgt ervoor dat Troyes via play-offs een kans krijgt op promotie.

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Zo wonnen Lens en Brest ook in de laatste speelronde, maar door de prestaties van Amiens en Troyes maakte dat niets meer uit. Lens, met voormalig Feyenoord-speler Kermit Erasmus als doelpuntenmaker, eindigt buiten de promotieplekken. Brest scoorde liefst zes keer, maar kon ook geen plek bij de topdrie afdwingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.