Strafschoppen kosten Antwerp punten op bezoek in Brussel

Antwerp FC heeft zondagmiddag in de slotfase een zege verspeeld bij Union Sint-Gillis. Jurgen Ekkelenkamp leek het goudhaantje te worden bij The Great Old, maar strafschoppen zorgden ervoor dat de ploeg uit Antwerpen naast de zege greep.

Union Sint-Gillis
2 - 2
Antwerp
Antwerp

De formatie van trainer Mark van Bommel, waarbij Toby Alderweireld ontbrak vanwege een schouderblessure, begon dramatisch in het Joseph Marien stadion. Soumaila Coulibaly haalde Casper Terho onderuit binnen de beruchte lijnen op het moment dat sommige supporters nog niet eens op hun stoel zaten in Brussel. Dennis Eckert stuurde Antwerp-doelman Jean Butez de verkeerde kant op en Van Bommel en consorten moesten direct in de achtervolging.

De gelijkmaker liet niet al te lang op zich wachten. Halverwege het eerste bedrijf toverde linksback Sam Vines. De 24-jarige Amerikaan schoot een rebound stijf in de kruising. De international moest zijn uithaal echter wel bekopen met een blessure en een noodgedwongen wissel. Nadat Eckert de paal had geraakt, was op slag van rust het moment van Ekkelenkamp daar. Hij werkte een doorgekopte hoekschop bij de tweede paal binnen: 1-2.

De thuisploeg ging in de tweede helft vol overgave op zoek naar de gelijkmaker, maar Butez had een redding in huis op een schot van Lazare Amani. Aan de andere kant kreeg invaller Gyrano Kerk een mogelijkheid om de marge van de bezoekers uit te breiden, maar de inzet van de oud-speler van FC Utrecht ontbeerde kracht. Uiteindelijk kregen de bezoekers de rekening vlak voor tijd gepresenteerd. Charles Vanhoutte ging over het been van Mandela Keita, waarna Union de tweede strafschop van de middag kreeg. Deze keer zat Butez er wel bij, maar Gustaf Nilsson schoot toch raak vanaf elf meter: 2-2.

Door de puntendeling staat Antwerp op acht punten na vijf wedstrijden. De achterstand op koploper Gent bedraagt inmiddels al vijf punten. Union heeft een achterstand van drie punten op de koppositie.