Stoke City verrast op White Hart Lane

Het missen van kansen kwam Tottenham Hotspur duur te staan. Stoke City verraste op White Hart Lane, net als Birmingham City tegen Sunderland.

Stoke City verrast op White Hart Lane

Tottenham Hotspur-Stoke City 0-1 Het had er alle schijn van dat Tottenham Hotspur zich naast Manchester United zou gaan nestelen aan kop van de Premier League. Stoke City was op White Hart Lane de onderliggende partij. Kansen voor onder anderen Peter Crouch en Robbie Keane onderstreepten de verhoudingen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de angst bij Tottenham voor puntenverlies toe. Stoke City had beter antwoord op de dadendrang van de thuisploeg. Vier minuten voor het einde maakte Glenn Whelan met een fraaie treffer het slechte voorgevoel van The Spurs verder waar. Voor Stoke was het de eerste overwinning op vreemde bodem.

Birmingham City-Sunderland 2-1 Nummer zeven Sunderland moest onverwacht een pas op de plaats maken. Birmingham City was op eigen veld met 2-1 te sterk voor The Black Cats. Een eigen doelpunt van Scott Dann zorgde voor een spannende slotfase, maar de treffers van Liam Ridgewell en James McFadden bleken voldoende voor de drie punten. Boudewijn Zenden kwam bij Sunderland na ruim een uur in het veld.

Hull City-Portsmouth 0-0 Portsmouth en Hull City werkten een wedstrijd af passend bij hun status van degradatiekandidaat. Beide ploegen deden hun best, maar konden weinig uitrichten. Aruna Dindane had namens Portsmouth een van de weinige kansen in de teleurstellende wedstrijd. Bij Hull kon Jan Vennegoor of Hesselink geen potten breken.

Bekijk hier al onze video's