Stoke City op pole position voor Manhoef

Reacties

Op Deadline Day gaat Million Manhoef zeer waarschijnlijk alsnog zijn transfer maken. Nadat PSV even werd genoemd, AZ en FC Twente afgelopen zomer al serieuze interesse toonden en verschillende buitenlandse clubs de situatie van de buitenspeler van Vitesse nadrukkelijk volgden, lijken er twee gegadigden over: Stoke City en Palermo.

Stoke City op pole position voor Manhoef
© Pro Shots

De Championship-club lijkt de beste papieren te hebben. Stoke - degradatiekandidaat in het Championship - zou bereid zijn vier miljoen euro te betalen. Hoewel trainer Edward Sturing en technisch directeur Benjamin Schmedes lang beweerden dat een vertrek van Manhoef uit sportief oogpunt onbespreekbaar was, zijn ze intern overruled.

De financiële situatie van de Arnhemmers is daar debet aan. Vitesse heeft dringend geld nodig en Manhoef is binnen de selectie de enige speler die een waarde van enkele miljoenen vertegenwoordigt. Vorig seizoen beleefde de Amsterdammer die in de jeugd bij Vitesse terechtkwam zijn doorbraak. Dit seizoen is het allemaal een stuk minder en deelt hij mee in de malaise. Met vier treffers is hij samen met Marco van Ginkel wel clubtopscorer.

Woensdag dook ineens PSV als geïnteresseerde club op, maar de Eindhovenaren lieten Vitesse, Manhoef en zijn management weten af te haken. Voor Vitesse is het vertrek van Manhoef wel degelijk een tegenvaller, maar met de jonge Roemeen Adrian Mazilu heeft de club vorige week een speler van Brighton & Hove Albion gehuurd die onder andere op de flanken in de aanval uit de voeten kan. Ook kwam de huur van Mexx Meerdink - van wie doelpunten worden verwacht - woensdag rond. De na een blessure teruggekeerde Thomas Buitink is ook een extra aanvallende optie. De komst van Jürgen Locadia als extra aanvaller is nog altijd niet definitief afgeketst, terwijl Schmedes op de slotdag graag nog een rechtsbenige verdediger ergens wil huren.

Spelersprofiel

M. Manhoef


Geboortedatum:
3 januari 2002
Leeftijd:
22
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Stoke City
Nationaal team:
Nederland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.