Stoke blundert met eigen nieuws, lof voor Van der Sar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stoke blundert met eigen nieuws, lof voor Van der Sar

• Stoke City kwam vrijdagmiddag met het heuglijke nieuws naar buiten dat manager Mark Hughes zijn contract had verlengd, en wel tot medio 2018. Er was één belangrijke maar, zo bleek drie uur na het grote nieuws. De nieuwe verbintenis waarop de handtekeningen stonden hadden namelijk een andere einddatum: 2019.

Stoke City ging door het stof voor de blunder, die niet zonder gevolgen blijft …  

Mykhaylo Fomenko, de bondscoach van Oekraïne, heeft tijdens de persconferentie ter voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Spanje de lachers op zijn hand gekregen. Toen hij de vraag kreeg welke landen volgens hem mondiaal toonaangevend zijn, antwoordde hij als volgt: 'Duitsland, daarna Spanje en dan komt Oekraïne.' Vervolgens ging hij verder met een glimlach: 'Welke Spanjaard ik zou kiezen als ik hem mocht toevoegen aan mijn selectie? Alle 23. Maar alle gekheid op een stokje, ik ben heel tevreden met mijn spelers', aldus Fomenko, die erkende dat de Oekraïners moeilijke tijden doormaken vanwege de oorlog. 'Spelers die zich bij het leger moeten melden? Als dat gebeurt, moet ik het accepteren.' (AS)

'De vorige wedstrijd, daar worden we liever niet aan herinnerd.'
• Op 16 november won Oranje het EK-kwalificatieduel met Letland in De Arena met liefst 6-0. De Letten gaan het nu opnemen tegen de nog altijd schadevrije koploper Tsjechië. 'Ik ga heel wat veranderingen in mijn opstelling doorvoeren. En wat de laatste wedstrijd betreft: daar worden we liever niet aan herinnerd', aldus bondscoach Marian Pahars, die onder meer kiest voor doelman Andris Vanins. In november was Aleksandr Kolinko de doelman die zes keer moest vissen. (UEFA.com)

• In Engeland heeft The Daily Mail  het beste Premier League-elftal ooit samengesteld. Mede op basis van de elftallen van het jaar sinds 1993 verkoos de tabloid Edwin van der Sar (foto) boven Peter Schmeichel als beste doelman in de in 1992 opgerichte Premier League. Andere legendarische spelers die het sterrenelftal niet haalden zijn: Dennis Bergkamp, David Beckham, Roy Keane, Frank Lampard, Paul Scholes, Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy en Gianfranco Zola.
Deze elf vormen wél het sterrenelftal:
Van der Sar; Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Ashley Cole; Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard, Patrick Vieira, Ryan Giggs; Alan Shearer en Thierry Henry.

Zlatan Ibrahimovic is de man die de dienst uitmaakt in de kleedkamer van de Zweedse nationale ploeg. Met een beetje fantasie kun je zeggen dat zijn ploeggenoten naar zijn pijpen dansen gezien de bewegingen die collega-internationals Jimmy Durmaz, Nabil Bahoui en Erkan Zengin maken voor de camera van Ibrahimovic. Plaats van handeling: de kleedkamer in Moldavië, waar Zweden vrijdag de EK-kwalificatie vervolgt.

Det nya Sverige The new Sweden @erkan10zengin @nabilguldish @jimmydurmaz

Een video die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

'Doe die beentjes maar dicht, want jullie spelen tegen Hazard.'
Thomas Kaminski, twee jaar geleden nog een Rode Duivel, heeft zijn Cypriotische ploeggenoten bij Famagusta gewaarschuwd voor het panna-gevaar van Eden Hazard zaterdag tegen België (Het Laatste Nieuws).

Wesley Sneijder nam na de training van het Nederlands elftal even tijd voor een fan. De aanvoerder van Oranje en Joost, zoals de fan heet, poseerden voor de pers en maakten een praatje met elkaar.

'Speciale tactiek om Ronaldo te stoppen.'
Dusan Tadic, de middenvelder van Southampton, blikt vooruit op de wedstrijd van Servië op zondag met Portugal. Hij is er zeker van dat Servië met een speciale tactiek de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo kan afstoppen.

'Mocht Oranje verliezen, dan verwacht ik dat Hiddink opstapt.'
Pierre van Hooijdonk denkt dat bondscoach Guus Hiddink na een nederlaag tegen Turkije zal opstappen. Van Hooijdonk, die zelf in Turkije heeft gespeeld, kent het Turkse voetbal erg goed. Daarnaast kwam hij in Hiddinks eerste periode als bondscoach uit voor Oranje.

'Het was verschrikkelijk dat ik niet kon spelen.'
Winston Bogarde kijkt terug op zijn tijd als speler bij Chelsea. De oud-international zegt in een interview met The Guardian dat hij geen kans kreeg bij de club uit Londen. 'Ik kreeg geen kans, maar ze wilden me ook niet verhuren. Het was verschrikkelijk om niet te spelen.'

Gary Neville en Jamie Redknapp zijn tegenwoordig analisten voor de tv-zender Sky Sports. Voor een actie van een Amerikaans biermerk hebben ze een reclamespotje opgenomen waarin ze zichzelf en hun werk op de hak nemen.

'Zo over een collega praten, dat doe je toch niet? Zo makkelijk om juist zo'n jong ventje er zo uit te pikken.'
• De immer uitgesproken Colin Kazim-Richards is niet blij met uitspraken van Demy de Zeeuw. Volgens de speler van NAC Breda is Basacikoglu niet goed genoeg  voor Feyenoord en zou zijn ploeggenoot Adnane Tighadouini net zo geschikt voor de Rotterdammers. Richards vindt niet dat je zo praat over collega's.

'Ik ben totaal niet met Kazim-Richards bezig. Ik kan alleen maar om alle ophef lachen.'
• Oranje-doelman Jasper Cillessen kreeg het tijdens De Klassieker van Ajax tegen Feyenoord aan de stok met de spits van de Rotterdammers. Zaterdag treft hij Colin Kazim-Richards opnieuw, maar de Ajacied zegt geenszins bezig te zijn met een privéoorlogje. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.