Stoke bedwingt met tien man falend Man City

Manchester City liet twee kostbare punten liggen in de strijd om een eindklassering bij de eerste vier. Ondanks dat ze bijna een helft met een man meer speelden, kwamen The Citizens op bezoek bij Stoke City niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In het Britannia Stadium was Stoke de dominerende partij in de eerste helft. De thuisclub kwam kort na rust echter met tien man te staan. Abdoulaye Diagne-Faye ging in de fout ten opzichte van Emmanuel Adebayor en die overtreding werd beoordeeld als het onreglementair afstoppen van een doorgebroken speler.

Na de rode kaart van Faye kwam Stoke toch op voorsprong via een afstandschot van Glenn Whelan. Gareth Barry redde een punt voor Man City door vijf minuten voor tijd gelijk te maken. Bij de gasten speelde Nigel de Jong de hele wedstrijd.