Stevens wint met PAOK in topper van Panathinaikos

Huub Stevens heeft zondagavond met zijn ploeg de topper in de Griekse competitie gewonnen. De coach van PAOK Saloniki was in eigen huis Panathinaikos, het team van trainer Yannis Anastasiou, de baas. In het Toumpas PAOK Stadion werd het 2-1.

Stevens wint met PAOK in topper van Panathinaikos

Waar beide coaches een verleden hebben in de Nederlandse Eredivisie, geldt datzelfde voor twee van de drie doelpuntenmakers. Namens de bezoekers, met David Mendes Da Silva in de basis, zette Marcus Berg zijn ploeg op voorsprong. De voormalige spits van FC Groningen en PSV knikte een voorzet vanaf de rechterkant fraai binnen achter doelman Jacobo Overjero.

Die voorsprong werd nog binnen het half uur teniet gedaan door Miroslav Stoch, oud-speler van FC Twente. De Slowaak maakte koelbloedig de 1-1 vanaf elf meter. Het slotakkoord van dit duel was voor Stefanos Athanasiadis. De aanvaller bepaalde de eindstand op aangeven van de Braziliaan Lino op 2-1. Berg schoot in de slotfase nog een strafschop naast.

Mede door de nipte overwinning van PAOK op Panathinaikos bezet de ploeg van Huub Stevens, die zijn ploeg afgelopen donderdag met 1-1 gelijk zag spelen tegen AZ in de Europa League, de tweede plaats in de Griekse competitie met zestien punten. De achterstand op koploper Olympiakos Piraeus bedraagt drie punten. De ploeg van trainer Anastasiou is na zeven speelronden terug te vinden op plek vier.

Bekijk hier al onze video's