Steve McClaren nieuwe bondscoach Engeland

De boodschap op de website van de Engelse bond (FA) is duidelijk: McClaren is the man. Vanaf 1 augustus is de huidige trainer van Middlesbrough de nieuwe bondscoach van de Engelsen. Hij tekende een vierjarig contract.

Steve McClaren nieuwe bondscoach Engeland

McClaren werkt al sinds oktober 2000 als assistent van de huidige bondscoach Sven Göran Eriksson, met uitzondering van de periode tussen oktober 2002 tot mei 2004. Hij werkte onder meer tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea en EURO 2004 in Portugal. Ook tijdens het WK in Duitsland zal hij van de partij zijn.

'Dit is de grootste eer die een coach kan krijgen, en het moge duidelijk zijn dat dit het hoogtepunt van mijn loopbaan is', liet McClaren weten via de bondssite. 'Het is een enorme uitdaging, eentje die ik verwelkom. Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij Middlesbrough en ben de club ook erg dankbaar. Deze mogelijkheid kon ik niet weigeren.'

Ook de FA was vol lof, zij het voor McClaren. 'Hij heeft aangetoond een topcoach te zijn voor zowel zijn land als club', verklaarde bondsdirecteur Brian Barwick. 'Hij leidde Middlesbrough naar de meest succesvolle periode uit de clubgeschiedenis. En hij is de enige Engelse manager in het Premiership die een belangrijke prijs heeft gewonnen.' McClaren heeft de League Cup van 2004 op zijn naam staan en staat volgende week met Boro in de finale van de UEFA Cup.

En ook de huidige bondscoach was zeer tevreden. 'Ik ben natuurlijk heel erg blij voor Steve, maar ook voor de Engelse ploeg', vertelde Eriksson. 'Ik heb nauw samengewerkt met Steve en ik weet hoe goed hij als coach is. Hij is erg geliefd en zeer gerespecteerd door de spelers en staf.'

Bekijk hier al onze video's