Sterling en nieuwkomer Torres stelen show bij Manchester City

Manchester City heeft zich woensdag zonder veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de League Cup. De ploeg van manager Pep Guardiola spoelde op bezoek bij Burnley enigszins de zure smaak van de Premier League-nederlaag tegen Leicester City (2-5) weg.

Burnley
Burnley
0 - 3
Manchester City

Het viel Guardiola rauw op zijn dak toen hij zijn team zondag zo zag verliezen tegen Leicester. Tegen Burnley, waar Erik Pieters in de basis stond, gaf de Spaanse oefenmeester onder anderen doelman Ederson Moraes en verdediger Nathan Aké rust. In de spits maakte de achttienjarige Cole Palmer zijn debuut in de hoofdmacht. Hij kreeg na een klein half uur een kans om de score te openen, maar stuitte op doelman Bailey Peacock-Farrell.

Daarvoor had Raheem Sterling zich al later zien met twee kansen, maar beide keren lag Peacock-Farrell in de weg. Na 35 minuten was het wel raak. De keeper van Burnley was kansloos op een hard schot van dichtbij van Sterling op aangeven van Benjamin Mendy. Kort na rust verdubbelde Sterling de voorsprong. Ferran Torres, deze zomer overgekomen van Valencia, gaf de assist.

Halverwege de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Het voorbereidend werk was van Sterling en Torres rondde af voor zijn eerste doelpunt in dienst van City. De 0-4 werd voorkomen door Peacock-Farrell die een inzet van Sterling uit zijn doel bokste. Aké viel met een kwartier te gaan nog in voor Rodri, maar aan de score veranderde niets meer.