Sterk AZ verzuimt zichzelf te belonen tegen Sociedad

Reacties

AZ heeft zichzelf donderdagavond tekort gedaan in de Europa League. De Alkmaarders speelden een prima wedstrijd tegen Real Sociedad, maar verzuimden te scoren.

Sterk AZ verzuimt zichzelf te belonen tegen Sociedad
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

Drie weken geleden kreeg AZ in San Sebastián voetballes van Sociedad. 'Slechter kan niet', erkende trainer Arne Slot, maar daar zag hij ook een voordeel in : 'Zij weten nog niet goed hoe wij zijn', zei de AZ-coach in aanloop naar de return in AZ. Opvallend daarbij was dat Myron Boadu opnieuw op de bank begon. Slot gaf de voorkeur aan Albert Gudmundsson als spits.

De eerste helft in het AFAS Stadion ging aardig gelijk op. Adnan Januzaj kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar de Belg schoot uit vrijstaande positie ruim over. Bij de thuisploeg waren Teun Koopmeiners en Calvin Stengs dicht bij een doelpunt, maar de koploper van Spanje gaf zich uiteraard niet zomaar gewonnen.

Ook in de tweede helft ging AZ nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Dani de Wit was er met een kopbal uit een corner heel dichtbij, maar doelman Álex Remiro redde met zijn voet. Even later pegelde Koopmeiners de bal van randje zestien tegen de lat. Ook Sociedad werd bij vlagen gevaarlijk, maar de grootste kans was vijf minuten voor tijd voor invaller Zakaria Aboukhlal. Na goed werk van Myron Boadu kopte hij van dichtbij over.

Het lukte AZ dus niet om de trekker over te halen en dat kost de Alkmaarders dure punten. Hoewel een remise tegen de koploper van La Liga uiteraard geen slecht resultaat is, zakt AZ wel naar de derde plaats in Groep F.

Napoli is de nieuwe koploper met negen punten. Sociedad is op basis van het onderlinge resultaat tegen AZ de nummer twee met twee punten minder. De ploeg van Slot houdt wel alles in eigen hand. Als AZ zijn laatste twee wedstrijden wint, is de ploeg hoe dan ook door naar de knock-outfase.

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Real Sociedad
6
2
3
1
5-4
+1
9
3
AZ
6
2
2
2
7-5
+2
8
4
NK Rijeka
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.