Stengs blijft imponeren bij AZ: 'Hij loopt lekker te ballen'

Reacties

Calvin Stengs greep donderdagavond opnieuw een hoofdrol bij AZ, dat sprankelde in het duel met FC Utrecht (3-0). Joris van Overeem, zelf ook één van de uitblinkers, is onder de indruk van zijn ploeggenoot.

Stengs blijft imponeren bij AZ: 'Hij loopt lekker te ballen'

In het tweeluik met FC Groningen in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal beleefde Stengs zijn definitieve doorbraak in het AZ-shirt. De achttienjarige rechtsbuiten moest de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh vervangen en deed dat met verve. Met goals in beide wedstrijden hielp hij AZ naar de finale tegen Utrecht.

Ook tegen Utrecht, dat in de Eredivisie toch echt dertien punten meer had verzameld dan de Alkmaarders, had Stengs het op zijn heupen. Met een leep steekballetje bood hij Van Overeem na een kwartier een niet te missen kans: 1-0. ‘Hij loopt lekker te ballen’, zei de doelpuntenmaker tegen FOX Sports. 'Je kunt hem elke bal inspelen. Hij houdt de bal goed vast, waardoor wij kunnen doorvoetballen.'

Ook bij de 2-0, die de boeken inging als eigen doelpunt van Yassin Ayoub, speelde Stengs een belangrijke rol. 'Hij was weer belangrijk met twee assists. Die linkervoet, daar kan hij aardig mee steken', spreekt Van Overeem zijn bewondering uit voor zijn piepjonge ploegmakker.

Stengs zelf genoot ook weer op het veld: 'Om voor rust al bij twee doelpunten betrokken te zijn is gewoon heel lekker', vertelde hij aan het clubkanaal. Na een uur verliet de tiener het veld vanwege kuitklachten. John van den Brom zei achteraf te hopen dat het niet te ernstig was, omdat hij de revelatie nog nodig had in De Galgenwaard komende zondag. 'Zei hij dat? Dat is mooi om te horen!', reageerde Stengs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.