Stekelenburg: 'Ik ga van het ene uiterste naar het andere'

Reacties

Het blessurenieuws is hard aangekomen bij Maarten Stekelenburg. De Ajax-goalie moet geopereerd worden aan zijn heup en staat voor een maandenlange revalidatie.

Stekelenburg: 'Ik ga van het ene uiterste naar het andere'
© Pro Shots

Voor Stekelenburg zijn de fysieke klachten extra wrang. Hij stopte na het voorbije EK als international van Oranje om zich volledig op Ajax te kunnen focussen. 'En nu zit opeens mijn seizoen er op door deze blessure, daar baal ik vreselijk van', laat de 39-jarige routinier weten.

Door de blessureproblemen stond Stekelenburg dit seizoen nog maar drie keer onder de lat bij Ajax. Hij keepte in de eerste drie speelrondes van de Eredivisie en moest daarna geblesseerd toezien hoe Remko Pasveer het doel van de Amsterdammers verdedigde. Dat terwijl hij gehoopt had nog minstens een jaar de eerste keeper van Ajax te zijn en zo een prachtig en onverwacht hoofdstuk in zijn carrière te verlengen.

Stekelenburg keerde vorig seizoen door de schorsing van Andre Onana verrassend terug onder de lat bij Ajax als eerste goalie. 'Ik ga van het ene uiterste naar het andere. Toen ik in 2020 terugkwam bij Ajax had ik niet kunnen vermoeden dat ik hier als basisdoelman de dubbel zou winnen. Ik had ook niet verwacht dat ik vervolgens met Oranje bij het EK op doel zou staan', aldus de 63-voudig international, die als gevolg van zijn optredens bij Ajax dus al snel terugkeerde bij het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.