Stekelenburg aan vooravond van transfer naar Fulham

Fulham en AS Roma zijn dicht bij een akkoord over een transfer van Maarten Stekelenburg. Fulham-manager Martin Jol wilde de dertigjarige doelman in de winterstop al naar Londen halen, maar op de laatste dag van de transferdeadline ketste de overgang af omdat Roma geen geschikte vervanger wist te contracteren.

Stekelenburg aan vooravond van transfer naar Fulham

Maarten Stekelenburg tekende in 2011 een vierjarig contract bij AS Roma, dat hem voor ruim zes miljoen euro van Ajax overnam. In zijn eerste seizoen onder trainer Luis Enrique had hij een basisplaats bij de Romeinse club, maar Enrique's opvolger Zdenek Zeman bleek geen fan van de 54-voudig Oranje-international. Dit seizoen belandde Stekelenburg zelfs op de bank. Na het ontslag van Zeman keerde hij terug in de basis, maar kort daarna liep hij een spierblessure op.

Fulham is bereid drie miljoen pond (zo'n 3,3 miljoen euro) te betalen voor Stekelenburg, die bij Fulham de opvolger moet worden van de veertigjarige Mark Schwarzer, wiens contract afloopt. Komende week volgen afrondende gesprekken en moet de transfer definitief worden beklonken. (Tom van Hulsen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen