Stanley Menzo aangesteld als interim-bondscoach van Aruba

Reacties

Stanley Menzo is aan de slag gegaan als technisch manager van de Arubaanse voetbalbond. De voormalige doelman van onder meer Ajax, PSV en Oranje combineert die functie voorlopig met de rol van interim-bondscoach. Menzo leidt de nationale ploeg bij de start van de WK-kwalificatie, eind deze maand en in juni. Aruba zit in een poule met Canada, Bermuda, Kaaimaneilanden en Suriname, het geboorteland van Menzo.

Stanley Menzo aangesteld als interim-bondscoach van Aruba
© Pro Shots

Als technisch manager heeft Menzo een driejarig contract getekend op het Caribische eiland, dat sinds 1986 een status aparte heeft binnen het Nederlandse Koninkrijk. Hij is verantwoordelijk voor de toekomstige aanstelling van een nieuwe bondscoach. Daarnaast heeft hij een breed takenpakket. 'Er is een plan gemaakt dat alle lagen van het voetbal hier moet gaan ontwikkelen', vertelt Menzo vanaf het tropische eiland. 'Denk aan het opleiden van talenten, coaches en scheidsrechters. Op clubniveau en bij de nationale teams. En de verbetering van trainingsomstandigheden en stadions. Er is heel veel werk te doen, we beginnen van onderop. Dat maakt het een heel interessant project.'

Met zijn tijdelijke aanstelling als bondscoach, is er opnieuw een Nederlander in de CONCACAF-regio die een landenploeg onder zijn hoede heeft. Dean Gorré is bondscoach van Suriname, Guus Hiddink sinds vorig jaar van Curaçao. Zij hebben tal van Eredivisie-spelers tot hun beschikking. Die luxe kent Menzo niet. Joshua John (VVV-Venlo), Gregor Breinburg (clubloos) en Terence Groothusen (Alemannia Aachen) zijn de bekendste internationals. 'De rest van de jongens speelt vooral in de top van het amateurvoetbal', vertelt Menzo, die eerder coach was van onder andere FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK, Ajax Cape Town en recentelijk Beijing Guoan.

‘We zijn nu aan het inventariseren wie er allemaal in aanmerking komen voor de Arubaanse ploeg. Voorlopig kun je ons nog niet vergelijken met Suriname of Curaçao. Dit project gaat ook niet alleen om de nationale ploeg. Er zit steun van de FIFA achter en we willen het totale voetbal op Aruba naar een hoger niveau brengen.' De eerste wedstrijd van Aruba met Menzo op de bank is in de nacht van 27 op 28 maart om 3.00 uur (Nederlandse tijd) thuis tegen Suriname.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.