Standard tegen België met rivaliserende gastspelers

Standard Luik oefent op 6 februari tegen het nationale elftal van België. Les Rouges krijgen voor dat duel opvallend genoeg versterking van rivalen voor het kampioenschap.

Standard tegen België met rivaliserende gastspelers

Zo zal Ivan Leko het Luikse shirt om de schouders doen. De Kroaat staat onder contract bij Club Brugge dat koploper is in België met een voorsprong van één punt op Standard Luik.

Ook Daniel Cruz, Hernan Losada en Pieterjan Monteyne strijden met een andere club dan Standard om de Belgische titel: Germinal Beerschot. Anderlecht levert Lucas Biglia en Nicolas Pareja. De Brusselaars zijn dit seizoen dan wel geen kampioenskandidaat, de verhoudingen met Standard zijn niet louter vriendschappelijk. Loris Reina (SV Zulte-Waregem) maakt het zevental gastspelers vol.

Het oefenduel is voor René Vandereycken een mooie gelegenheid spelers aan het werk te zien die niet altijd tot de selectie van de Rode Duivels meer behoren. Zo heeft Thomas Buffel een oproep gekregen. De voormalige Feyenoorder komt bij Glasgow Rangers nauwelijks aan spelen toe.

Vandereycken stuurde ook uitnodigingen naar spelers uit de Eredivisie: Timmy Simons (PSV), Gill Swerts (Vitesse), Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen (beiden Ajax) en Moussa Dembélé (AZ).

Bekijk hier al onze video's