Standard lijdt ook bij Germinal Beerschot puntenverlies

Ook de tweede competitiewedstrijd heeft Standard Luik punten laten liggen. Op bezoek bij Germinal Beerschot kwam de regerend landskampioen niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg, maar Standard kreeg de eerste twee grote kansen. Moussa Traoré strandde op Germinal-doelman Tomislav Pacovski en Milan Jovanovic kopte net naast, aan de andere kant was Sherjill MacDonald dicht bij de openingstreffer.

Na rust begon Germinal opnieuw goed en kreeg MacDonald weer een goede kans, maar Sinan Bolat redde knap. Voormalig Feyenoord-middenvelder Bart Goor opende in de zeventigste minuut de score namens de thuisclub, door de bal met buitenkant links over Bolat te schieten.

Lang konden De Kielse Ratten niet genieten van hun voorsprong, want acht minuten na de 1-0 zette Jovanovic de bezoekers weer op gelijke hoogte. De spits kreeg veel vrijheid en scoorde. Wilfried Dalmat kreeg nog een goede kans op de 1-2, maar het bleef bij een remise.