Standard legt sportieve toekomst in handen Preud'homme

Reacties

Michel Preud'homme keert terug bij Standard Luik. De trainer staat op het punt een contract voor vier jaar te tekenen bij zijn oude liefde.

Standard legt sportieve toekomst in handen Preud'homme

Standard-voorzitter Bruno Venanzi bevestigt de komst van Preud'homme in gesprek met onder meer Sporza en RTBF. De trainer, die in Nederland werkte voor FC Twente, volgt Ricardo Sa Pinto op. De Portugees kende een goede eindsprint met Standard, maar lag onder vuur vanwege zijn gedrag.

'Sa Pinto is vertrokken. Die beslissing hadden we al een tijd geleden genomen. Resultaten zijn belangrijk, maar het imago van Standard is dat ook. En als voorzitter moet ik op lange termijn denken', aldus Venanzi, die bovendien toegaf al enkele maanden geleden tot een akkoord te zijn gekomen met Preud'homme.

De 59-jarige Preud'homme werkte tussen 2001 en 2008 ook al bij Standard, waar hij voor vier jaar tekent maar naar verwachting slechts drie jaar als coach aanblijft. Venanzi: 'Daarna kan hij zich volop toeleggen op zijn taken als technisch directeur en vicevoorzitter van Standard. Michel heeft een plan klaar om iets op te bouwen in Luik.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.