Stam haalt Clement van Ajax naar Reading

Reacties

Pelle Clement vervolgt zijn loopbaan bij Reading. Ajax en de club van manager Jaap Stam hebben een akkoord bereikt over de transfer van de 21-jarige middenvelder, die een verbintenis tot medio 2020 tekent.

Stam haalt Clement van Ajax naar Reading

Het contract tussen Ajax en Clement liep nog tot medio 2018. De middenvelder, die in het seizoen 2015/16 onder Stam speelde bij Jong Ajax, bereikte zelf een akkoord over een dienstverband voor drie seizoenen. Reading speelt ook komend seizoen in het Championship nadat het de finale van de play-offs om promotie na het nemen van strafschoppen verloor van Huddersfield Town.

Clement speelde vier officiële wedstrijden namens Ajax, waarin hij drie keer scoorde. Hij debuteerde op 26 oktober 2016 tijdens het uitduel met Kozakken Boys in de strijd om de KNVB-beker. Clement was tijdens die wedstrijd meteen twee keer trefzeker.

'Een transfer naar Engeland is iets waar je als voetballer van droomt', aldus Clement op de website van zijn management Wasserman Netherlands. 'Engeland is de bakermat van het voetbal. Dat ik dan als 21-jarige voetballer een stap naar juist dat land mag maken, voelt heel bijzonder. De Championship is een geweldige competitie, waar je elke week alles moet geven.'

Clement speelde al sinds 2006 bij Ajax, maar aan die samenwerking komt nu een einde. 'In al die jaren heb ik heel veel opgestoken. De beloning volgde vorig seizoen, toen ik mocht debuteren in zowel de Eredivisie als de KNVB-beker.' Clement kijkt uit naar zijn hereniging met Stam. 'Ik heb bij Ajax al heel fijn met de trainer gewerkt. Ik begreep ook dat hij zich heeft ingezet voor mijn komst. Zoiets geeft uiteraard wel vertrouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.