Stam en Nijkamp sturen Locadia terug naar Brighton

Reacties

Aan het Amerikaanse avontuur van Jürgen Locadia komt binnenkort een einde. FC Cincinnati gaat de optie tot koop niet lichten.

Stam en Nijkamp sturen Locadia terug naar Brighton
© Pro Shots

De MLS-club haalde Locadia in februari 2020 op huurbasis naar Amerika. De aanvankelijke huurperiode van een half jaar werd verlengd met een lager bedrag om hem definitief over te nemen van Brighton & Hove Albion. Maar nu komt er toch een einde aan zijn verbllijf in Cincinnati.

'Ik heb vorige week met Brighton gesproken', vertelde directeur Gerard Nijkamp tegen de plaatselijke media. 'We gaan de optie tot koop niet lichten. Dat is duidelijk. Als er andere mogelijkheden zijn, overwegen we misschien hem te houden. De deur is dus niet helemaal dicht, maar ik denk dat het lastig gaat worden hem te houden.'

Voor Locadia betekent het dat hij per 1 juli terugkeert naar Brighton, waar zijn contract nog loopt tot medio 2022. The Seagulls haalden de aanvaller in januari 2018 voor naar verluidt zeventien miljoen euro weg bij PSV. Het Engelse avontuur werd geen succes.

Zijn tijdelijke overstap naar 1899 Hoffenheim bleek niet de oplossing, zoals ook het verblijf bij FC Cincinnati weinig opleverde getuige zijn drie goals in 24 duels. Locadia heeft nog drie duels in de MLS onder trainer Jaap Stam voor zijn huurperiode ten einde is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Locadia
Meer over J. Locadia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.