Spurs zet tegen Chelsea stap naar eerste prijs in elf jaar

Tottenham Hotspur heeft een stap gezet naar de eerste prijs sinds 2008. Destijds won de club uit Noord-Londen de strijd om de League Cup, waarin Spurs dinsdag Chelsea versloeg in het eerste duel van hun confrontatie in de halve finale.

Tottenham Hotspur
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Dat het Spurs menens is in het tweede bekertoernooi van Engeland, bleek uit de opstelling. Manager Mauricio Pochettino gaf alleen doelman Hugo Lloris rust. Chelsea trad aan met toptalent Callum Hudson-Odoi, die in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München staat.

Op Wembley had Chelsea veel balbezit, maar de uitploeg creëerde niet veel grote kansen. Na een ietwat gezapige openingsfase brak de wedstrijd los in de 24ste minuut, toen Harry Kane ontsnapte en neerging in het strafschopgebied na contact met Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga.

Scheidsrechter Michael Oliver floot voor buitenspel, maar draaide die beslissing terug na lang onderhoud met de videoarbitrage en wees naar de penaltystip. Kane benutte het buitenkansje zelf met een kiezelhard schot: 1-0.

Harry Kane schiet raak.

Het was veelzeggend dat Chelsea voor rust het meest dreigend werd via N'Golo Kanté en een van richting veranderde voorzet van Hudson-Odoi, die door Gazzaniga knap tegen de paal werd getikt. Ook na rust waren er weinig uitgelezen kansen voor Chelsea, dat meer risico nam en voor een open tweede helft zorgde.

Uit een verlengde hoekschop kreeg Andreas Christensen een enorme kans, maar de Chelsea-verdediger schoot naast. Ook het inbrengen van Pedro en Mateo Kovacic bood geen soelaas voor The Blues, die in de return op 22 januari de achtervolging zullen hervatten. Woensdag nemen Manchester City en Burton Albion het tegen elkaar op in het eerste duel van hun tweeluik.