Spurs stuurt Lamela en 24 miljoen naar Sevilla voor 'Spaanse Neymar'

Reacties

Tottenham Hotspur heeft het Spaanse toptalent Bryan Gil (20) officieel binnen. De Londenaren betalen een fors bedrag aan Sevilla, dat daarnaast de beschikking krijgt over Erik Lamela.

Spurs stuurt Lamela en 24 miljoen naar Sevilla voor 'Spaanse Neymar'
© Pro Shots

De ruildeal tussen Sevilla en Spurs draait dus om Gil, een twintigjarige aanvaller die in eigen land 'de Spaanse Neymar' wordt genoemd. Hij werd door Sevilla afgelopen seizoen verhuurd aan Eibar, waar hij grote indruk maakte, ondanks de degradatie. Hij maakte afgelopen jaar onder meer zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje, er doken geruchten op over interesse van Barcelona, waarna hij deze zomer met Spanje Onder-21 actief was op het jeugd-EK en nu met de Onder-23 op de Olympische Spelen speelt. Als hij klaar is in Tokio vertrekt hij dus naar Londen, waar hij zich aansluit bij Spurs.

De Londenaren maken volgens kranten in Spanje en Engeland zo'n 24 miljoen euro over naar Sevilla en betrekken ook Lamela in de deal: hij speelt komend seizoen dus in La Liga. De Argentijn werd door Spaanse media eerder al gespot voor zijn medische keuring, terwijl er ook een foto rondging uit het stadion van Sevilla. Op het scorebord prijkt een afbeelding van Lamela in het shirt van Sevilla, die daarmee wordt verwelkomd door zijn nieuwe werkgever.

De deal is maandagmiddag uiteindelijk wereldkundig gemaakt. Gil kan als nummer 10 spelen, maar is toch vooral een vleugelaanvaller. En dus geldt hij bij Spurs als een volgende concurrent voor Steven Bergwijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.