Spurs-statement krijgt staartje: Rennes wil gewoon voetballen

Reacties

Stade Rennes heeft met verbazing gekeken naar het statement dat Tottenham Hotspur deze woensdag uitbracht. De Engelsen brachten naar buiten dat het Conference League-duel met de Fransen was afgelast vanwege een corona-uitbraak binnen de selectie, maar de UEFA heeft dit helemaal niet goedgekeurd. Rennes wil donderdag gewoon in actie komen.

Spurs-statement krijgt staartje: Rennes wil gewoon voetballen
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Awarded
Rennes
Rennes

Tottenham-coach Antonio Conte meldde op zijn persconferentie dat liefst acht spelers uit zijn selectie positief getest waren en dat hij het duel met Rennes liever niet zou spelen. Om 19.45 uur spraken vertegenwoordigers van Tottenham, Rennes en de UEFA via een videoverbinding met elkaar over de ontstane situatie. Tottenham liet tijdens dit overleg weten dat het niet van plan was om te gaan voetballen.

'De vertegenwoordiger van Tottenham wilde niet laten weten hoeveel spelers er besmet waren geraakt met corona, ook al staat duidelijk in de regels dat een wedstrijd moet doorgaan als een ploeg minstens dertien veldspelers en een keeper heeft', schrijft Stade Rennes in een statement. 'Tottenham sprak over een beslissing van de Engelse autoriteiten, zonder officiële documenten te laten zien.'

De UEFA gaf tijdens de vergadering geen groen licht voor de afgelasting, maar rond 22.00 uur bracht Tottenham doodleuk naar buiten dat de wedstrijd tegen Rennes niet door zou gaan. 'Dit gebrek aan fair play is nog pijnlijker aangezien Tottenham aan het begin van de middag per e-mail bevestigde dat de wedstrijd gewoon gespeeld zou worden. Toen de Rennes-selectie in Londen was geland, werd er opeens besloten dat de club niet wilde spelen', moppert Rennes in zijn verklaring. De Fransen zijn dan ook duidelijk: zij willen donderdag gewoon voetballen tegen Tottenham.

Het wel of niet doorgaan van Tottenham-Rennes is van groot belang voor Vitesse, dat in dezelfde groep zit. Vitesse heeft evenveel punten als Tottenham en strijdt in de laatste speelronde met de Engelsen om de tweede plaats in de groep. Bij een gelijke eindstand geeft het doelsaldo de doorslag, aangezien het onderling resultaat tussen Vitesse en Tottenham gelijk is. De Arnhemmers sluiten de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen het reeds uitgeschakelde NS Mura.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.